Wat is de waarde van porselein?

Uw porselein wordt getaxeerd door gecertificeerd makelaar & taxateur Charles Bastings. Hij is expert op het gebied van porselein en informeert u naast de actuele waarde graag over de herkomst, stijl, datering en de overige bijzonderheden van uw porselein zoals de betekenis van eventuele afbeeldingen.

Wat is de waarde van mijn servies?

Zoek een stempel of markerering. Dit is de eenvoudigste manier om de fabrikant van je servies te identificeren, hoewel in veel gevallen de stempels kunnen zijn vervaagd of onleesbaar geworden. Zodra je de fabrikant weet, kun je de geschatte waarde van het stuk online opzoeken.

Hoe kun je zien dat porselein antiek is?

We spreken al van antiek Chinees porselein wanneer het dateert van voor 1920. De moeilijkheid ligt in het juist herkennen hoe oud uw Chinees porselein is. Het kan misleidend zijn om uw porselein te trachten dateren aan de hand van de merktekens en stempels die u op de onderkant van uw Chinese vaas vindt.

Wat te doen met oud servies?

Grote hoeveelheden aardewerk mogen in de bak met puin op de milieustraat. Als het servies of aardewerk in scherven is gevallen, verpak scherpe scherven dan in bijvoorbeeld een krantenpagina, zodat de vuilophalers zich er niet aan verwonden. Restafval wordt in de afvalenergiecentrale verbrand.

Waar kan ik oud servies verkopen?

Wempe & Wempe kan uw servies of losse servies delen van u kopen. Dat is 1 optie. De andere optie is dat u gebruik maakt van de Wempe & Wempe verkoopservice, dat betekent dat wij het servies voor u verkopen.

Wat kost Chinees porselein?

Chinees porselein kopen Voor een bordje betaal je ongeveer € 12, een theekopje van Chinees porselein kost rond de € 8. Er is natuurlijk nog veel meer keuze, bijvoorbeeld een vaas, kommetje of een sierbord.

Kan porselein tegen hitte?

Porseleinen serviezen worden meestal in gespecialiseerde winkels verkocht. In deze shops is ook bestek, glas of kristal te koop. Porselein is veel gebruikt als materiaal voor het vervaardigen van isolatoren omdat het stevig, duurzaam, weers- en hittebestendig is en elektriciteit niet geleidt.

Wat is Bavaria servies?

Onder de naam Bavaria, Beieren dus, hebben heel wat bedrijven porselein geproduceerd, vooral serviesgoed. De waarde van dit soort vooroorlogse serviezen is zelden hoog. Voor een groot servies ligt dan op een 50 euro. Maar dit servies is best leuk om dagelijks te gebruiken.

Hoe herken je echte Limoges?

Om de echtheid echt aan te tonen kun je het beste met de proefmonster uit de fabriek in Limoges, een Franse gemeente, in de laboratorium mee te vergelijken. Trouwens, het fabricageproces van grondstoffen tot Limoges porselein is nog (als ik het goed heb) altijd geheim.

Hoe herken je Imari porselein?

De Imaristijl is herkenbaar aan zijn drie dominante kleuren: het kobaltblauw, het ijzerrood en de witte porseleinen achtergrond (deze kleuren zijn niet exclusief). Het geheel is aangekleed met goud. Hoe recenter het bord hoe meer kleur.

Waar kan ik mijn servies verkopen?

Wempe & Wempe kan uw servies of losse servies delen van u kopen. Dat is 1 optie. De andere optie is dat u gebruik maakt van de Wempe & Wempe verkoopservice, dat betekent dat wij het servies voor u verkopen. Wel zo makkelijk.

Waar kan ik servies laten taxeren?

Bij Veilinghuis De Ruiter kunt u eenvoudig en met snel resultaat uw kostbaarheden laten taxeren. Onze deskundige en ervaren taxateurs beoordelen uw objecten gratis op afstand via e-mail en telefoon.